המטבח הוא אחד החללים החשובים והמשמעותיים ביותר בבית. על מנת להפוך אזור זה למקום פונקציונלי, מעוצב להפליא ונעים לשהייה, יש להיצמד למספר עקרונות בסיסיים. ריכזנו עבורכם את עשרת הטיפים החשובים ביותר שכל אחד צריך לשנן בעת תכנון המטבח.

    1. בחירת אביזרים למטבח – בחירת האביזרים היא אינדיבידואלית ועליה להתאים לסגנון של בעל הבית. ישנם מטבחים קטנים בהם אביזר צבעוני אחד או שניים יצרו את אותו אפקט של מספר רב של צבעים במטבח גדול. יש לקחת בחשבון שעל בחירת האביזרים להיות פונקציונלית ועיצובית כאחד ולכן טרם קניית האביזרים בחרו מהו הסגנון המועדף עליכם – מודרני או עתיק, צבעוני או נקי.
    2. מוצרי חשמל הכרחיים: מוצרי החשמל הינם חלק בלתי נפרד מהמטבח והם יכולים לשרת את העיצוב בצורה נהדרת. אם הסגנון שלכם הוא מודרני, כדאי ללכת על מוצרי מתכת חלקה. גם אם הסגנון הוא עתיק, אין זה אומר שלא ניתן לרכוש מוצרים חדשניים. כיום ניתן למצוא תנורי רטרו עדכניים, קומקומים מעוטרי פרחים ואפילו מקררים משוכללים עם חזות עתיקה.
    3. צבעים: צבעים בהירים יותר נותנים אשליה של מטבח מרווח וגדול, גם אם למעשה הוא קטן. גם צביעת קירות המטבח בגוון בהיר ובחירת מוצרים צבעוניים, תיתן אפקט דומה.
    4. כיסאות מטבח: שילוב של סוגי כסאות כדוגמת כיסאות בר יחד עם כיסאות ישיבה סביב דלפק נמוך יותר, יוסיפו לססגוניות והייחודיות של מטבחכם.
    5. שטחי אחסון: מכיוון שעל המטבח להיראות אסתטי ונקי, השתדלו להימנע מלהשאיר את הטוסטר הקופץ או המיקסר על השיש וצרו לעצמכם שטחי אחסון אליהם ניתן יהיה להחזיר את המכשירים בתום השימוש. כך תמנעו ממראה של מטבח מבולגן ועמוס יתר על המידה.
    6. תאורה: תאורת המטבח חשובה מאוד משתי סיבות עיקריות. ראשית, כיוון שהמטבח מלא כלים נוצצים ומחזירי אור, ניתן לנצל זאת לטובת מראה נוצץ ונקי. בנוסף, תאורה טובה תסייע לכם בעת הבישול, קריאת ספרי מתכונים ואפילו שטיפת הכלים. הקפידו על מספר רב של גופי תאורה. מומלץ ביותר להשתמש ב-"ספוטים" אותם ניתן להניח מתחת לארונות שמעל לכיור ובכך ליצור מראה זוהר יותר.
    7. מתקני תלייה: על מנת שלא לבזבז שטח עבודה יקר, היעזרו במתקני תלייה. מתקנים אלו יכולים לשמש אתכם לאחסון סכינים, סירים, מחבתות ואפילו כוסות. הקפידו לא להעמיס בתלייה יתר על המידה. כמות נכונה של מתקנים אלו תיצור אווירה של מטבח פעיל ושוקק אך יחד עם זאת, נקי ומוסדר.
    8. ארגון פנים המגירות: פעמים רבות, מגירות המטבח הופכות מקלט לכלים שלא יודעים מה לעשות עימם. על מנת למנוע את מקור הבלגן, הקפידו להקצות לכל תחום במטבח מגירה משלו ולא לערבב בין מגירות.
    9. שיש: עיצוב השיש וצורתו חשובים ביותר. על השיש הכל קורה וחשוב שתרגישו בנוח לעבוד עליו. בחרו משטח כהה שלא מבליט כתמים. מומלץ ביותר שתתאפשר גישה חלק ללא פינות בין השיש לכיור על מנת להקל על הניקיון.
    10. עצבו את המטבח בהתאם לצרכיכם: אם אתם בשלנים מדופלמים, אבזרו אותו בכל הדרוש ואל תדלגו על פרטים. החל מסכינים מעולים, דרך משקל לבשר וכלה בתבניות אפייה מקצועיות. אם אתם חובבי "טייק אאוט" ופחות בענייני הסירים דאגו למקומות אחסון נוחים ועיצוב מושלם!
מחפשים בעל מקצוע בטבעון? לחצו כאן
דילוג לתוכן